Nieuwsbrief


Schema's waar je verder mee komt
Lopen is leuk, dat hoor je van mensen die zelf al (lang) lopen. Maar hoe kom je op het punt dat lopen ook echt leuk is? Running Center en de Atletiekunie hebben speciaal voor jou een drietal schema's gemaakt. Van absolute beginner tot finisher op een halve marathon. De schema's zijn gratis te downloaden.

Of je nu beginner bent of al veel langer loopt, het is altijd goed om op verantwoorde wijze te sporten. Luister dus goed naar je lijf, het lopen met een hartslagmeter kan je hierbij helpen. Informeer bij een Running Center bij je in de buurt naar de beste hartslagmeter voor jou.

Download het juiste schema, trek de goede schoenen aan en onthoudt: langzaam kom je er het snelst.
5 kilometer schema
Dit is het eerste schema uit de serie van drie dat door de Atletiekunie en Running Center is geschreven. Het is bedoeld voor absolute beginners en personen met overgewicht. Je doet er goed aan om eerst vijf minuten in een stevig tempo te wandelen, voordat je overgaat op de looppas. Wie koud begint, riskeert blessures.
Doel: 5 km (30 min onafgebroken hardlopen)
Aantal: 3 keer per week
Duur: 10 weken
Let op: doe rustig aan! Train eerst omvang, snelheid komt later wel.

Download nu het 5km schema, print het uit, plak het op de koelkast, lees het en loop het.
10 kilometer schema
Dit tweede schema is geschikt voor iedereen die ongeveer 30 minuten achtereen kan hardlopen. Train in zes weken naar een afstand van 10 kilometer. Af en toe heb je misschien even geen zin om te lopen. Probeer je af te sluiten voor die gedachte en trek gewoon je loopkleding aan. Zodra je een stap buiten de deur hebt gezet, heb je het gered.
Doel: 10 km onafgebroken hardlopen
Aantal: 3 keer per week
Duur: 6 weken

Download nu het 10km schema en print het uit. Probeer het schema zo trouw mogelijk te volgen. Lukt het een dag niet om te trainen sla dan een keertje over. Train nooit twee dagen achter elkaar.
21 kilometer schema
Heb je de tien kilometer in de benen? Schema nummer drie brengt je in 12 weken naar een halve marathon. In dit schema wordt gelopen op hartslag. Om er zeker van te zijn dat je altijd in de juiste zone traint is het aan te bevelen om met een hartslagmeter te sporten. Een groot gedeelte van dit trainingsprogramma bestaat uit rustige duurlopen, waarbij je in een aangenaam tempo van het landschap geniet.
Doel: 21 km onafgebroken hardlopen
Aantal: 3 tot 4 keer per week
Duur: 12 weken

Download nu het 21km schema. Loop het maar neem ook je rust! Train nooit drie dagen achter elkaar.
asics logo
Gel cumulus 17 GS C562N-0793 copy
Asics Gel Cumulus 17 GS
Meer informatie
mizuno logo
Wave Hyate heren copy
Mizuno Wave Hyate Heren
Meer informatie
saucony logo
Saucony Ride Heren copy
Saucony Ride Heren
Meer informatie
Amsterdam Veendam Enschede Leeuwarden Assen Katwijk Roosendaal Waalwijk Belgie Zutphen Heemskerk Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Noord-Holland Zuid-Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord-Brabant Limburg Belgie